Om Oss

OFF CR DSC_1162

Om koret

Kammerkoret Choriolis ble etablert i 1991. Vi er et blandet kor med ca 25 medlemmer. Vi har spesialisert oss på klassisk musikk av nyere og eldre årgang, men synger også gjerne populærmusikk, folkemusikk og jazz. Vi setter vår ære i å utvikle oss som sangere og å skape gode musikalske opplevelser.  Vi gjør også konserter og prosjekter med andre kor, der en større besetning er ønskelig.

Med jevne mellomrom reiser vi på turné, hvor vi enten deltar i festivaler eller opptrer i egen regi med lokale kor. Vi har turnert i Italia, Russland, Sveits, Hellas, Irland og Danmark, samt naturligvis i Norge. Sommeren 2015 deltok vi i Cantare Toscana i Italia, hvor vi ble kåret til festivalens beste kor. Dette er vi stolte av!

Som en del av innøvningen til konsertene gjennomfører vi halvårlige seminarer med overnatting.

Vi har også ellers en sosial profil, og arrangerer jevnlige fester med morsomme temaer. Våre korkolleger er også våre nære venner. Mange av oss har sunget lenge med CHORIOLIS.

Dirigenten vår

mick dirigerer

Mick Aspen Melby fra Trysil tok over som dirigent i CHORIOLIS 1. januar 2019.  Han er utdannet dirigent og sanger, og bosatt i Oslo. Han har seks års høyere utdanning innen kor-dirigering fra Norges musikkhøgskole, hvor han studerte med Vivianne Sydnes og Grete Pedersen. De senere årene har Mick jobbet fast med flere kor i Oslo-området. Han har også være vikar og holdt seminar for en rekke kor på Østlandet. Hver annet år er han musikalsk leder for «Kanalen – et spel om Støa kanal» i Trysil. Mick jobber med alt fra nybegynnere til profesjonelle. Han har vært visedirigent i Den Norske Studentersangforening og dirigert på flere konserter med Grex Vocalis. I forbindelse med masterstudiet var han assistent i, og dirigerte to konserter med Det norske Solistkor.

Mick har sunget med mange kor i Oslo, og vært fast sanger i Grex Vocalis siden 2012. De siste årene har han også sunget på prosjekter med profesjonelle ensembler som Christiania Mannskor og Kilden Vokalensemble. Han har også vært solist med blant andre Norges Ungdomskor.

Da Carl Høgset la inn årene i 2019, ble Grex Vocalis nedlagt. Mick bygget da Kammerkoret Meraki på ruinene.

Som komponist ble Mick tildelt andrepremie ved Stortingets konkurranse om å lage en sang til grunnlovsjubileet i 2014. Sangen heter «Stormende jubel høyt i sky». Mick har skrevet flere arrangementer til blant annet kor og korps.

CHORIOLIS’ referanser

Ved siden av å arrangere konserter i kirker og kulturhus har CHORIOLIS erfaring som underholdende innslag i firmasammenheng. Blant våre referanser kan nevnes STATKRAFT AS, NORDISK SKIBSREDERFORENING, ULLEVÅL SYKEHUS, SKULD, HARTING og RISENGA BO OG BEHANDLINGSSENTER. Dessuten underholder vi gjerne i fødselsdager og jubileer.